fbpx
Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Home BLOG Darmowy Webinar: Co zamiast jadłospisu w pracy z pacjentem?

Darmowy Webinar: Co zamiast jadłospisu w pracy z pacjentem?

by Anna Paluch
co zamiast jadłospisu

Webinar: Co zamiast jadłospisu w pracy z pacjentem? 4 sytuacje, kiedy nie warto korzystać z jadłospisu.

Jadłospis – podstawowe narzędzie w pracy dietetyka? Tworzenie zaleceń i komponowanie odpowiednio dostosowanych jadłospisów jest dla wielu dietetyków fundamentem współpracy z pacjentem. Jednak coraz więcej badań z zakresu psychologii zdrowia wskazuje, że ta forma oddziaływania w zakresie zmian zdrowotnych nie zawsze i nie od początku współpracy daje odpowiednie rezultaty. Efekty bywają widoczne, ale powierzchowne. Czy rezygnacja z jadłospisu oznacza rezygnację ze współpracy i odesłanie pacjenta? Nie, można zmienić sposób pracy z pacjentem uwzględniając te czynniki psychologiczne, które wpływają na proces dokonywania zmiany.

Zapraszam na webinar psychodietetyczny dla specjalistów, w którym dowiesz się:

  • W jakich sytuacjach jadłospis nie jest najlepszym narzędziem do pracy z pacjentem? Kiedy? U kogo? Dlaczego?
  • Czy psychologia zmienia zawód dietetyka?
  • Jeśli nie jadłospis to co? Jakie inne narzędzia wykorzystać?
  • Na jakim etapie zmiany wprowadzać jadłospis?
  • Kto decyduje – pacjent czy specjalista o formie oddziaływania?

Start: 1 grudnia o godzinie 20.00

Czas trwania 1h

Udział w webinarze jest darmowy.

Po zarejestrowaniu, otrzymasz informacje z linkiem do spotkania przed szkoleniem.

Prowadząca

ANNA PALUCH. Od 5 lat tworze szkolenia, e-kursy, webinary i materiały dla specjalistów (dietetyków, trenerów, lekarzy, psychologów) z zakresu psychodietetyki, by wspierać ich w pracy z pacjentami. Uczę psychologii specjalistów pracujących z osobami w trakcie zmian w zakresie zdrowia. Umiejętności z zakresu psychologii są nieodłącznym elementem pracy w zawodach pomocowych, a do takich należą profesje dietetyka, lekarza czy trenera personalnego. Oprócz szkoleń grupowych proponuje więc konsultacje indywidualne.

DOŁĄCZ DO WYZWANIA

Zapisy

* indicates required
Zapisuje się na webinar

Webinar jest przygotowaniem do Szkolenia Psychologia dla dietetyka LIVE – cyklu 5 szkoleń psychodietetycznych. 

Większość pacjentów potrzebuje wsparcia psychodietetycznego, a Ty dzięki zdobyciu odpowiedniej wiedzy możesz tego wsparcia udzielić, a sobie zapewnić poczucie pewności w wykonywanym zawodzie. Kultura diet, w której żyjemy bardzo zniekształca myślenie wielu osób o zdrowiu, odchudzaniu, wyglądzie. Ich oczekiwania są nierealistyczne, ciężar tego co ważne, jest położony w niewłaściwym miejscu. Kolejne podejmowane próby kończą się porażką, rozwija się zaburzone odżywianie i zaburzona relacja z jedzeniem. Lata doświadczeń, komunikaty z zewnątrz, środowisko, wpływ kultury nie pozostają bez wpływu na naszych pacjentów. Materiał do przepracowania to nie tylko rzetelna edukacja żywieniowa. To coś więcej. To właśnie psychologia w zawodzie dietetyka. Spotykamy się co tydzień i omawiamy kolejne bloki tematyczne. Możesz być na żywo lub odtworzyć nagranie w wybranym momencie, przed spotkaniem otrzymasz Karty Pracy.

Zapraszam do zapoznania się z programem!

psychologia dla dietetyka

You may also like