Małe dziecko u psychodietetyka. Teoria i praktyka.
Start: 27 maja godz. 20.00
Czas trwania: 1,5 godziny
Tematy poruszone podczas szkolenia:
- Emocje- dlaczego są ważne i jak wpływają na apetyt i wyboru żywieniowe dzieci.
- Temperament i próg sensoryczny, wpływ genów i środowiska na zachowanie dzieci.
- Trening emocjonalny, czym jest i dlaczego łączy się z pracą dietetyka?
- Potrzeby rozwojowe w kontekście jedzenia
- Negatywizm dziecięcy – dlaczego słowo „nie” jest tak ważne i kiedy nie trzeba go brać na poważnie w kontekście jedzenia.
- Lęk separacyjny i funkcjonowanie w przedszkolu.
- Trening czystości – jak go prawidłowo przeprowadzić i jak poradzić sobie z lękiem przed zrobieniem kupki…
- Od emocji do problemów z jedzeniem, czyli podłoże problemów z jedzeniem u dzieci, o czym warto wiedzieć?
Koszt: tylko 79 zł w tym:
– szkolenie z możliwością zadawania pytań,
– materiały wysłane po webinarze,
– zaświadczenie o uczestnictwie,
– link do pobrania nagrania, jeśli chcesz do niego wracać lub nie możesz być w tym terminie z nami,
– możliwość wystawienia faktury,
O prowadzącej:
Marta Szpojda. Jestem magistrem psychologii oraz specjalistą ds żywienia dzieci. Prowadzę szkolenia oraz udzielam prywatnych konsultacji (również on-line). Pomagam w nauce tworzenia pozytywnej, pełnej ciepła relacji. Doradzam jak radzić sobie z trudnymi emocjami swoimi i dziecka. Zajmuję się także nauką i przywracaniem zdrowych nawyków żywieniowych u niemowląt i dzieci. Prowadzę stronę Marta Szpojda. Zdrowe emocje. Zapraszam!