Jaglanka z bananem i granatem

 Wszyscy kupują choinki i ozdoby świąteczne,  a ja zainspirowana przez moją przyjaciółkę kupiłam kwiaty- goździki.  Pięknie się prezentowały w wazonie. Skoro są kwiaty to może coś dla innych zmysłów?  Jaglanka z bananem i migdałami dzielnie dotrzymała im towarzystwa.  Zimno i śnieg na dworze  zachęcają do gorących śniadań lub podwieczorków!

Składniki:

50g ugotowanej kaszy jaglanej

Pół szklanki mleka (może być krowie lub roślinne)

Pół banana

20 g płatków migdałów

Granat do dekoracji i smaku

 

 

Kaszę, banana i mleko należy zblendować.  Można dosłodzić miodem lub innym słodzikiem jeśli lubimy słodko.  Można podgrzać, żeby było naprawdę ciepłe.

Posypać płatkami migdałów i granatem.

Na grudniowe chwile przyjemności jaglanka w sam raz!  

 

Dominika Szura

Dominika Szura

W mojej duszy gra dużo. Odkryłam w sobie wiele pasji i staram się je skrupulatnie łączyć i rozwijać. Nie wierzę w utarty schemat, który mówi, że nie da się złapać wszystkich srok za ogon - moim zdaniem - da się!

Swoje pasje rozwijam nie tylko dla siebie - ale przede wszystkim staram się nimi dzielić z każdym kto tylko chce i potrzebuje czerpać z tego źródła. Dopiero wówczas czuję, że to co robię ma sens.
http://onlysayyes.pl/
Dominika Szura
PODZIEL SIĘ!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0