Jesień coraz pewniej stąpa w naszym kierunku i śmiało puka do drzwi naszych domów. Co więcej nie przychodzi z pustymi rękami, ale niesie hojne dary. Szczodrze bogaci nasze kuchnie, dlatego grzechem byłoby nie skorzystanie z tych dobrodziejstw.
Szybki, zdrowy i pyszny przepis na jesienny makaron. Doskonała opcja lunchowa i obiadowa.
Makaron z borowikami, dynią i mozzarellą
Składniki (dla 3-4 osób)
- 200 g makaronu pełne ziarno
- 500 g borowików (świeżych lub mrożonych)
- 500 g dyni
- 150 – 200 g sera mozzarella (kulka)
- 10 g masła klarowanego
- Cebula (niezbyt duża)
- Tymianek suszony
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki do dekoracji
- Cebulkę, borowiki i dynię pokroić.
- Cebulę zeszklić na maśle, dodać borowiki, a następnie dynię. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
- Dolać odrobinę wody i dusić aż dynia będzie miękka.
- Pod koniec gotowania dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać.
- Zdjąć z ognia i podawać z ugotowanym makaronem (najlepiej dla zdrowia w wersji al dente)
- Udekorować natką pietruszki i gotowe!
Smacznego!
Dominika Szura
W mojej duszy gra dużo. Odkryłam w sobie wiele pasji i staram się je skrupulatnie łączyć i rozwijać. Nie wierzę w utarty schemat, który mówi, że nie da się złapać wszystkich srok za ogon - moim zdaniem - da się!
Swoje pasje rozwijam nie tylko dla siebie - ale przede wszystkim staram się nimi dzielić z każdym kto tylko chce i potrzebuje czerpać z tego źródła. Dopiero wówczas czuję, że to co robię ma sens.
http://onlysayyes.pl/
Swoje pasje rozwijam nie tylko dla siebie - ale przede wszystkim staram się nimi dzielić z każdym kto tylko chce i potrzebuje czerpać z tego źródła. Dopiero wówczas czuję, że to co robię ma sens.
http://onlysayyes.pl/
Latest posts by Dominika Szura (see all)
- Spaghetti bolognese w wersji wegetariańskiej - Czerwiec 11, 2018
- Pudding waniliowy słodki podwieczorek weekendowy - Maj 19, 2018
- 5 wskazówek jak wybrać dobrego trenera personalnego - Kwiecień 30, 2018